Akció

2011.08.03. 00:05

Ezek szerint én nem vagyok vérprofi tanácsadó, mert a stratégia után elmondom azt is, mit kell tenni ahhoz, hogy végre kijuss a mókuskerékből.

 

Hogy ne csak az élet árnyékos oldalát nézd és ne úgy teljenek a napjaid, hogy alig várod, hogy lefeküdjél aludni és végre álmodban megéld azt az életet, amit a valóságban szeretnél. 

Legelső lépés az, hogy dönts! Határozd el, hogy elég és változtatni akarsz.

A második lépés az, hogy dédelgesd egy kicsit ezt a gondolatot. Annyit gondolj rá, amennyit csak tudsz. Képzeld el, mennyivel jobb lenne az életed, ha ...

egy kicsivel több önbizalmad lenne
egy kicsivel több szabadidőd lenne
egy kicsivel több barátod lenne
egy kicsivel több ............. valamid lenne (ide gondod azt, amiből most jó lenne több)

 

és sokkal több pénzed lenne....

Utolsó lépés: keresd azokat az információkat, amelyek hozzásegíthetnek, hogy elérd azt, amire a szíved mélyén vágysz.

 

Stratégia

2011.08.02. 23:47

 Elsőre kézenfekvőnek tűnik: vállalj másodállást!

 

Na jó, de mit? 

Ha főállásod van, az napi 8 óra. Általában minimum 1-2 óra elmegy a munkába járással és akkor még nem is beszéltem arról, hogy van lakás, család, kutya, macska, bevásárlás stb és még a férjed is szeretné jól érezni magát... ;) 

Olyan megoldást kerestem, ahol én osztom be az időmet, akkor dolgozok amikor tudok és azzal, akivel szeretnék. Nem akartam másik főnököt, köszönöm, elég az az egy a saját munkahelyemen. Ő olyan nagyszerű és megismételhetetlen, hogy köszönöm, Ő bőven elég. :) 

Erről eszembe jut egy vicc:

A vérprofi tanácsadó: Elmennek az egerek a bagolyhoz: - Figyusz, Uhu, gáz van! Mindenki bánt minket, védekezni nem tudunk, és a tökünk tele van már ezzel a helyzettel. Mit csináljunk? Erre a bagoly: - Hát, váljatok sündisznókká! Azokat senki sem bántja! - Ööö...Izé... és hogyan váljunk sündisznókká? - Azt pont leszarom. Én stratégiai kérdésekkel foglalkozom.

:)

 Ahogy a válság és a szuperbruttó hatására egyre kevesebb pénzem volt, elkezdtem bújni a „hogyan spóroljunk” jellegű oldalakat.

Amint éppen a 18 fokos lakásban olvasgattam azt a jó tanácsot, hogy "vegyük le néhány fokkal a fűtést, hiszen 22 fokban is el lehet lenni" kicsit felment a pumpa. Már éppen csuktam volna be az egész ablakot, amikor valahonnan előkerült egy hirdetés, olyan témával, hogy „hogyan gazdagodjunk”. Villámcsapásként ért a felismerés, hogy meg kell változtatni a hozzáállásomat és a gondolkodásomat. Nem azt kell megtanulni, hogyan tudok minél kevesebb pénzt minél jobban beosztani, hanem azt, hogyan tudok még többet keresni és meggazdagodni?

Vidi Rita tanfolyama  megadta a kezdő lökést.
Hatására teljesen másként kezdtem látni a dolgokat. Nem olyan sötéten, nem reménytelenül. Elkezdtem
olyan könyveket olvasni, amik segítettek abban, hogy napról napra energikusabb legyek, hogy növeljem önbizalmam és végre a sok elmélet után a gyakorlatban is akcióba lépjek.

süti beállítások módosítása